17 september 2013

Humminbird AutoChart.

page1image192

PRESS RELEASE AUGUSTI 2013 Skapa dina egna sjökort med AutoChart.

Humminbird AutoChart gör det möjligt att skapa detaljerade kort med unika funktioner.

För alla Humminbird användare kommer nu en efterlängtad produkt för att kartlägga sjöar som tidigare inte varit möjligt. Att skapa ett eget sjökort i sin favorit fiskesjö gör att det blir lättare att hitta strukturer, grund, branter, hård och mjuk botten. Humminbird AutoChart är en unik produkt som är ett resultat av Johnson Outdoors köp av Lakemaster och DrDepth.

Det finns liknande lösningar men det som gör AutoChart unikt är att användaren spelar in och skapar kortet helt på egen hand. Efter köp av produkten som består av ett SD kort och en PC programvara så finns inga dolda avgifter eller kostnader. Informationen skall inte laddas upp till någon annan utan den är användarens egen. Om man vill dela med sig av sina inspelningar är det möjligt. AutoChart SD kort kan köpas separat utan programvara om man har fler enheter där man vill använda sitt sjökort.

Humminbird AutoChart och AutoChart Pro kommer att finnas till försäljning i December, Humminbird användare kan dock redan nu göra inspelningar på ett tomt SD kort och konvertera filerna i programvaran vid senare tillfälle. Det finns många DrDepth användare som har gjort inspelningar, det är inte ogjort utan de går att använda med Humminbird AutoChart programvara.

  1. Djup data spelas in med en Humminbird GPS/ekolod som har SD kortläsare.

  2. Informationen konverteras i en PC med hjälp av AutoChart programvara och exporteras till AutoChart SD kortet.

  3. Kartan kan sedan visas på en Humminbird enhet som är LakeMaster kompatibel vilket de flesta modeller är med en

    uppdatering.

page1image7292
page2image208 page2image292

Humminbird AutoChart har många fördelar när sjökortet är skapat. Det som måste ritas in först är Zero Lines / strandlinje, på vissa sjöar kan detta vara inritat från början men på de flesta svenska sjöar måste detta göras. Sedan kan sjökortet automatiskt skapas baserade samlad djupdata. Kartorna blir mycket detaljerade med täta djupkurvor, unika funktioner är möjlighet att ändra färg på ett visst djup där man vet att fisken står för att lättare hitta området. Det går att justera för hög och lågvatten samt att grunda områden kan ges en tydlig färg.

Har användaren dessutom en MinnKota trolling motor med iPilot Link finns fler unika funktioner. Genom att markera en djupkurva på sjökortet så kan iPilot link följa kurvan så länge användaren önskar. Möjlighet finns även att ställa in ett avståndsvärde så att iPilot Link följer parallellt med djupkurvan.

Humminbird AutoChart Pro ger ytterligare två lager av information. Möjlighet att visa bottenhårdhet för att lättare kunna hitta områden där fisken står. SideImaging overlay är en funktion för dem som har en Humminbird SideImaging enhet.
Konturer och botten bilder som spelats in läggs uppe på kartan för att lättare visualisera hur botten ser ut.

Ca pris Priset är ej fastställt, kommer att presenteras senare i höst

Jan Comstedt AB är en väl etablerad distributör på den svenska marinmarknaden och grundades 1983. Företaget omsätter idag ca. 50 miljoner med tretton anställda. Sedan 1999 drivs och ägs bolaget av syskonen Anna och Mats Comstedt samt Magnus von Barth. Jan Comstedt AB är generalagent för många välkända varumärken som Teleflex Marine, Jabsco, Rule, Lectrotab, TBS electronics, CombiLock, Bomar, RAM mounts, Railblaza, Humminbird, MinnKota, Cannon, Fusion, Navicom, och Shakespeare.

För ytterligare information kontakta:

Mats Comstedt
e-mail:
mats@comstedt.se +46 31 775 65 21
+46 708 42 03 90

Jan Comstedt AB Box 12022
SE-402 41 Göteborg +46 31 775 65 30 +46 31 24 53 17
www.comstedt.se

page2image8544 page2image8628 page2image8712 page2image8796